Gå til innhold
10. september 2012 / Stian

Gir du annerkjennelse til andre?

Setter vi pris på hverandre?

Anerkjennelser er et viktig drivstoff for vår arbeidskapasitet og vår effektivitet. Er vi flinke nok til å gi hverandre anerkjennelse? For de aller fleste av oss er en viktig del av vår «kraft» at vi blir sett av andre og at vi «teller med». De fleste av oss jobber for andre menneskers aksept og tilbakemeldinger. Det at de andre «liker meg» gir meg kraft og styrke.

Anerkjennelse er altså noe vi gir til selve personen. Ikke til resultatet av arbeidet, men anerkjennelse fordi du er deg. Selv om folk fra tid til annen gjør feil, så skal de få anerkjennelse. Ingen bør bli mistenksomme overfor meg fordi om jeg jobber med feilene mine, trener og øver for å bli bedre – og finne den rette måten å gjøre det på. Dersom jeg får anerkjennelse vil jeg nok holde på til jeg får gjort tingene på den rette måten.

Det er ofte på samme måte med gode ideer. Hvis jeg får anerkjennelse og har trygghet; så tør jeg å komme med alle mine ideer. Ikke alle er gode – men for at den virkelig gode ideen skal komme frem, så må vi ofte innom noen dårlige.

Anerkjennelse er grunnlaget for min vilje til å bidra sterkt til gode resultater. De fleste av oss driver med «lagspill» og da er spørsmålet: Er vi selv flinke nok til å gi våre kolleger anerkjennelse?

 

Reklamer
%d bloggere like this: