Gå til innhold
10. august 2012 / Stian

Velg Pippi Langstrømpe som ditt ideal!

Du kjenner selvsagt Pippi – en av Astrid Lindgrens spennende figurer i «hennes» barneverden. Men Pippi har mer å by på – hun burde være ditt ideal! Ikke fordi vi mener at du burde skaffe deg apekatt og en prikkete hest. Men fordi hun hadde følgende leveregel:

«Det har jag aldrig provat förut; så det klarar jag säkert!»

Kjenn på viljen og kraften i det utsagnet! Det oser av vinnervilje. Dette er evnen til å velge å se det positive. Akkurat dette – viljen til å velge det positive, det optimistiske, det løsningsorienterte – det øker sannsynligheten for at vi får det til!

Noen ganger kaller vi det å «gå ut av komfortsonen». Andre ganger kaller vi det å «ikke ha begge beina på jorda samtidig». Og hele tiden spiller det opp til at vi må velge. Vi må bestemme oss for at det er mulig. Vi må bestemme oss for å jobbe videre med problemstillingen til vi finner en god løsning – selv om ingen har løst dette problemet før oss.

Vi må velge å lytte, involvere andre, være tålmodige, ta risiko – vi må ønske å nå det «store» målet.

Det er viktig og ta bort de tankene som sier at «dette kommer aldri til å gå bra» – og erstatte det med Pippis tanker:

Siden jeg aldri har gjort dette før; så kommer jeg sikkert til å greie det!

Velger du å være «en Pippi»?

Reklamer
%d bloggere like this: