Gå til innhold
9. mai 2012 / Stian

Er du blant de mest engasjerte?

Er du f.eks. advokat, rørlegger, toppleder, sykepleier, mellomleder, tannlege eller leder i mindre privat virksomhet? Hvis ja, da er du blant de mest engasjerte og motiverte yrkesutøvere. Det viser en undersøkelse fra NOA (Nasjonal overvåking av arbeid og helse); en avdeling av Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

Det som slår oss er at butikkmedarbeidere scorer lavt på både engasjement, motivasjon og «fornøydhet» i jobben. Det stemmer ikke med alle de entusiastiske og faglig engasjerte butikkmedarbeiderne som vi møter på våre kursprogram. Dog – et lite tankekors er det at toppledere og mellomledere scorer høyt – mens butikkmedarbeidere scorer forholdvis lavt på denne undersøkelsen. Hvorfor setter ikke de motiverte lederne i gang med program for økt engasjement og trivsel i butikken? Lederne vet jo at motiverte butikkselgere selger mer og gir enda bedre kundebehandling!

Vi tror ikke at denne undersøkelsen peker på at butikkmedarbeiderne har så mye å gjøre på jobben at de ikke trives. Vår erfaring er at butikkmedarbeidere oppsøker arbeidssteder hvor det er fart og trøkk! De vi tror de ønsker er god ledelse, mer arbeid, effektive hjelpemidler, fleksible arbeidsordninger og tydelige målsettinger. Vi tror mao. at engasjementet hos butikkmedarbeidere er bra. Gode ledere, hvis de ønsker det, kan løfte det til meget bra!

Reklamer
%d bloggere like this: