Gå til innhold
30. januar 2012 / Stian

Personlig service i luften!

Kundeservice

Lunken, halvgod kaffe kan være bra det og!

Det er herlig med menneskser som tar initiativ, viser handling og dokumenterer at de er løsningsorientert i sitt servicearbeid. Her er en historie fra 3 flyreiser i løpet av to påfølgende dager.

Den største:

Først til Bergen fra Oslo med landets største flyselskap. Flyet er ca en tredjedel fullt og 3 flyvertinner rekker ikke å servere oss kaffe. Rekker ikke eller …?

Den offensive:

Dagen etter er reisen med det mest offensive lavprisselskapet til Haugesund. 45 minutter forsinket og leselyset virker ikke. I håp om en liten “blund” spør jeg om det finnes en liten pute. Svaret er nei. Ikke nei, desverre eller det skal jeg undersøke. Svaret er “Nei!”

Den lille:

Så med flyselskapet som trafikkerer mange av de mindre flyplassene. Etter avgang spør jeg om å få kjøpe en kopp kaffe fra trillevognen. Nei, dessverre, vi har ikke varme drikker på flyet. Hva – har dere ikke kaffe?

Nei, dessverre. Men så kommer følgende: Du kan få halve koppen min – vent et øyeblikk. Så tar hun halvparten av sin egen kaffe, antagelig kjøpt på flyplassen rett før avgang og lager en kopp til meg!

Kaffen var ikke veldig varm. Den var ikke spesielt god heller. Men det betydde ingen ting: Initiativet, innstillingen, attityden, det herlige smilet – og viljen til å finne en positiv løsning for kunden i en vanskeligsituasjon – det var det som betydde noe. Så jeg drakk min halvvarme kaffe med en herlig følelse i kroppen og et smil om munnen.

Ble jeg begeistret for dette flyselskapet? Gjett, da!

Reklamer
%d bloggere like this: