Gå til innhold
1. oktober 2011 / Stian

Dere har de gode ideene. Dere har kreativiteten. Dere har kraften.

Spørsmålet er om dere vil hente dette frem!

”Du blir ikke god alene” påstår våre eliteidrettsutøvere. De påpeker at det er i samspill med andre at de gode prestasjonene kommer. Personer som leverer ekstraordinære resultater sier at det å bytte erfaringer med andre, det å høre hverandres ideer og det å utfordre hverandre løfter de individuelle prestasjonene. En viktig årsak til ekstraordinære resultater er altså bidrag fra andre. Det er et aktivt og utfordrende fellesskap som ofte skaper ”individuelle” resultater. Hvorfor bruker vi ikke det ikke denne kompetansen på en systematisk måte i næringslivet?

En markedsundersøkelse for Manpower pekte på at når den enkelte medarbeider opplever å være betydningsfull for bedriften; så vil medarbeideren prestere mer. De fleste av oss vet dette. I tillegg har de fleste av oss opplevd dette: Å ha den gode følelsen når man har gjort noe betydningsfullt, har levert en god innsats, skapt et godt resultat – rett og slett vært betydningsfull for fellesskapet. Det er en god følelse – og vi trives. Og vi leverer flere gode resultater!

Det å være ekte involvert i fellesskapets utfordringer, få lov til å bidra og få ansvar er motiverende og spennende. Det å bli ansvarliggjort er godt. At noen etterspør min kompetanse, mine ideer og mine erfaringer er motiverende.

Hvorfor har vi da så få idédugnader på jobben? Hvorfor møtes vi ikke oftere og utvikler nye idéer sammen – på grunnlag av alle den erfaringen vi har? Tenk på alle de idéene vi kunne fått frem dersom alle ble aktivt involvert i idéutviklingen? Vi burde samle selgerne, administrasjon, økonomifolkene, produksjonsteamet, lagerfolkene, sjåførene – ja, hele laget – og så virkelig jobbet sammen om å skape nye idéer. Det er usannsynlig at noen få personer har ”enerett” på de gode ideene og den kreativiteten bedriften trenger. Vi bør videreutvikle og forbedre bedriften vår sammen. Idédugnad er god ”indremedisin” for både positivt arbeidsmiljø og nye ideer!

Vi utfordrer deg: Tør du å utfordre oss i Dialog og deg selv til en idédugnad i din bedrift?

Reklamer